Vergelijk energie voor de stijging van de tarieven

Het regeerakkoord gooit roet in het eten van de besparende Nederlander. De aankomende jaren zal de energierekening fors gaan stijgen met wel €70,- tot €150,- per jaar. Dit wordt veroorzaakt doordat de regering de energiedoelen die in het akkoord staan moeilijk kunnen halen doordat Nederlanders steeds zuiniger worden met het verbruiken van energie. Des te lager het verbruik, des te minder belastinggeld er binnen komt. Hierdoor zullen de tarieven flink verhoogt worden in de aankomende jaren. Vergelijk energie daarom voor de stijging van de tarieven om een forse stijging op je energierekening te voorkomen.

Oorzaak van forse stijging energierekening

Door het stijgen van de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie gaat de energierekening omhoog in de aankomende jaren. Deze onderdelen van de energierekening stijgen door de doelen van het energieakkoord die behaalt moeten worden. De regering voert deze stijging op 1 januari door. Zij ontvangen hiermee meer belastinginkomsten waarmee zij kunnen investering in het behalen van de doelen. De stijging wordt veroorzaakt door de achterblijvende belastinginkomsten uit energie, doordat Nederlanders steeds meer besparen op het energieverbruik. Om de stijging te ontwijken is er een oplossing. Vergelijk energie voor de stijging van de tarieven en maak gebruik van de lage prijzen voor gas en stroom. Aan het begin van het jaar stijgt het tarief dan wel, maar heb je het voordeel nog van de lage prijzen voor gas en stroom. Zo blijft de stijging van je energierekening beperkt.

Vergelijk energie voor dat het te laat is!

Start vandaag nog met een vergelijk energie, voordat je te veel gaat betalen voor je gas en stroom. Je kunt niet besparen op de tarieven van de overheid maar wel op de prijzen voor energie. Hiermee kun je zomaar je energierekening verlagen met €300,- per jaar. Dat is toch mooi meegenomen als de verwachte stijging rond de €150,- ligt.  De energietarieven verschillen namelijk per energieleverancier en dus ben je goedkoper uit wanneer je de overstap maakt naar een nieuwe leverancier. Vergelijk energie bij meerdere energieleveranciers via https://www.consumind.nl voor dat het te laat is en je rekening fors omhoog gaat.